ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Δευτέρα 6 Μαίου γιορτάζει ο Γιώργος και η Γεωργία, χαρίστε τις ευχές με ένα κλικ !

Γιορτάζουμε το Πάσχα με λουλούδια

Ιδέες για την διακόσμηση του σπιτιού για το Πάσχα με λουλούδια και ανθισμένα φυτά της εποχής!

Το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη γιορτή της χριστιανοσύνης πάνω από 1700 χρόνια. Η περίοδος του Πάσχα διαρκεί αρκετές εβδομάδες και περιλαμβάνει αρκετές αργίες. Αυτές τις μέρες ξεκινούν με τη Σαρακοστή, μια περίοδο ενδοσκόπησης και προετοιμασίας και περνούν στην Μεγάλη Εβδομάδα. Η Μεγάλη Εβδομάδα ακολουθείται από τον εορτασμό του Πάσχα, και την Ημέρα της Αναλήψεως. Κάθε μία από αυτές τις ξεχωριστές μέρες έχει τα δικά της έθιμα, και εκδηλώσεις.

Το Πάσχα είναι η εποχή που οι Χριστιανοί γιορτάζουν το θάνατο και την ανάσταση του Ιησού Χριστού. Πιστεύουν ότι ο Ιησούς, ο γιος του Θεού, πέθανε για τις αδικίες όλων και τρεις ημέρες αργότερα επέστρεψε στη ζωή για να νικήσει τον θάνατο και το κακό.

Η άνοιξη είναι η εποχή της αναγέννησης και της ανάπτυξης! Με νέα λουλούδια να ανθίζουν παντού είναι πραγματικά η ιδανική στιγμή για να γιορτάσουμε με την οικογένεια και τους φίλους μας τους ανοιξιάτικους μήνες. Κάθε ανοιξιάτικο λουλούδι έχει τον δικό του συμβολισμό, οπότε πριν επιλέξετε ένα Πασχαλινό μπουκέτο για το αγαπημένο σας πρόσωπο ή για το σπίτι σας, δείτε ποιο λουλούδι είναι αυτό που ταιριάζει καλύτερα σε εσάς!

Υπάρχουν τόσα πολλά φυτά της άνοιξης που παραδοσιακά συνδέονται με την περίοδο του Πάσχα.

Βρείτε παρακάτω μερικά από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα Πασχαλινά φυτά και λουλούδια:

Η πασχαλιά, είναι το καλλωπιστικό φυτό που έχει συνδεθεί με τη γιορτή του Πάσχα. Χαρίζει εντυπωσιακή ανθοφορία που διαρκεί 20 με 30 μέρες, στα τέλη της άνοιξης, κοντά στην περίοδο του Πάσχα. 

Οι νάρκισσοι είναι συχνά τα πρώτα λουλούδια που ανθίζουν την άνοιξη, και είναι γνωστό ότι συμβολίζουν τις νέες αρχές. Όταν θέλετε να χαρίσετε νάρκισσους, τότε ένα μπουκέτο με περισσότερους από ένα θα σας βοηθήσει να στείλετε ένα μήνυμα χαράς και ευτυχίας, αντί για ένα μόνο νάρκισσο που μπορεί να μεταδώσει την ατυχία.

Φυσικά, κανένα μπουκέτο δεν θα ήταν πλήρες χωρίς το πασχαλινό λίλιουμ. Τα πέταλα ανθίζουν σε σχήμα τρομπέτας, που αντιπροσωπεύει τη διάδοση των καλών ειδήσεων για την ανάσταση του Ιησού. Τα πασχαλινά κρίνα έχουν μια απόχρωση κίτρινου στο κέντρο της τρομπέτας και αναδεικνύουν καθαρά λευκά πέταλα. Τα κρίνα θεωρούνται Πασχαλινά λουλούδια επειδή το λευκό συμβολίζει την αγνότητα της νέας ζωής. 

Οι ντάλιες είναι μεξικάνικης καταγωγής και συμβολίζουν την δημιουργικότητα, την δύναμη και την αλλαγή. Οι ντάλιες είναι εντυπωσιακά Πασχαλινά λουλούδια και θα δείξουν όμορφα σε κάθε σπίτι. 

Οι λευκές κάλλες, τα κρίνα του Πάσχα συμβολίζουν την αγνότητα του Χριστού στους χριστιανούς και είναι τα πιο δημοφιλή λουλούδια για τις εκκλησίες και τα σπίτια γύρω από τις διακοπές του Πάσχα. Η ανάπτυξή τους από βολβούς στο έδαφος σε λουλούδια συμβολίζει την αναγέννηση και την ελπίδα της ανάστασης του Χριστού.

Οι τουλίπες είναι ένα από τα πιο παραδοσιακά λουλούδια κατά την διάρκεια της άνοιξης. Οι τουλίπες μπορούν να μεταφέρουν διάφορα μηνύματα ανάλογα με το χρώμα τους - αλλά σε γενικές γραμμές συμβολίζουν την τέλεια αγάπη. Η επιλογή ενός μπουκέτου ή μίας σύνθεσης με τουλίπες είναι ο ιδανικός τρόπος για να φωτίσετε το Πασχαλινό τραπέζι ή να στείλετε σε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο που γιορτάζει και βρίσκεται μακριά.

Ο υάκινθος είναι ένα αρωματικό φυτό που ανθίζει την άνοιξη και θα το βρούμε σε διάφορες υπέροχες μωβ, ροζ και λευκές αποχρώσεις. Ο Υάκινθος παραδοσιακά συμβολίζει την ειλικρίνεια και τη λαμπρότητας της άνοιξης, καθώς επίσης την ηρεμία, και τη χαρά της εποχής. 

Πως γιορτάζεται το Πάσχα σε όλο τον κόσμο.

Φιλιππίνες. Το Πάσχα και η Μεγάλη Παρασκευή στις Φιλιππίνες είναι πολύ σημαντικές εορτές. Οι Καθολικοί Φιλιππινέζοι φημίζονται για τον ασυνήθιστο τρόπο εορτασμού του Πάσχα καθώς αναπαρασταίνουν τα βασανιστήρια του Ιησού, χτυπώντας τις πλάτες τους και φορώντας στεφάνια από αγκάθια. Μερικοί επιλέγουν να καρφώσουν τα χέρια και τα πόδια τους σε έναν ξύλινο σταυρό. Χιλιάδες τουρίστες συρρέουν για να παρακολουθούν το θέαμα κάθε χρόνο.

Μεξικό. Οι εορτασμοί του Πάσχα στο Μεξικό ποικίλλουν ανά περιοχή και έχουν διάρκεια δύο εβδομάδες: την εβδομάδα που προηγείται του Πάσχα και την εβδομάδα που ακολουθεί. Σε περιοχές που είναι περισσότερο θρησκευόμενες υπάρχουν φυσικές αναπαραστάσεις της Μεγάλης Εβδομάδας. Μια άλλη παράδοση του Μεξικού είναι το κάψιμο των Ιουδαίων στο οποίο οι άνθρωποι φτιάχνουν τους γιγαντιαίους χάρτινους Ιούδες και τους καίνε με πυροτεχνήματα. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν ορισμένες περιοχές που προτιμούν πιο ήπιες εκδηλώσεις, όπως μια σιωπηλή πομπή μέσα στην πόλη ή να επισκέπτονται 12 εκκλησίες σε 12 ημέρες.

Φινλανδία. Τα παιδιά σε αυτήν τη σκανδιναβική χώρα ντύνονται σαν μάγισσες και βγαίνουν στους δρόμους ζητώντας για σοκολατένια αυγά. Σε ορισμένα μέρη της Δυτικής Φινλανδίας, οι άνθρωποι καίνε φωτιά την Κυριακή του Πάσχα, μια σκανδιναβική παράδοση που απορρέει από την πεποίθηση ότι οι φλόγες αποκρούουν τις μάγισσες που πετάνε γύρω τους κρατώντας σκούπες, μεταξύ της Μεγάλης Παρασκευής και της Κυριακής του Πάσχα.

Κέρκυρα Ελλάδα. Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, με το σήμα της πρώτης Ανάστασης οι καμπάνες όλων των εκκλησιών της πόλης χτυπούν χαρμόσυνα και οι κάτοικοι από τα μπαλκόνια τους ή τα παράθυρά τους ρίχνουν τους μπότηδες. Οι μπότηδες είναι πήλινα κανάτια, ή γλάστρες γεμάτες με νερό. Το έθιμο προέρχεται από τους Ενετούς, και είναι ένας τρόπος να καλωσορίσουν την άνοιξη φέρνοντάς τους καινούργια αγαθά στο σπιτικό τους.

Ρώμη. Την Μεγάλη Παρασκευή, ο Πάπας τιμά τη διαδρομή του Σταυρού, ξεκινώντας από το Κολοσσαίο. Οι άνθρωποι που παρευρίσκονται στην πομπή κρατούν κεριά και κάνουν τη διαδρομή σταματώντας 14 φορές στο δρόμο για να αντιπροσωπεύσουν τους 15 Σταθμούς του Σταυρού. Η τελετή γιορτάζεται το απόγευμα του Μεγάλου  Σαββάτου και την Κυριακή του Πάσχα, χιλιάδες επισκέπτες συγκεντρώνονται στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για να περιμένουν την ευλογία του Πάπα από το μπαλκόνι της εκκλησίας.

Ιερουσαλήμ. Λαμβάνοντας χώρα στην πόλη όπου πιστεύεται ότι σταυρώθηκε ο Ιησούς, οι Χριστιανοί γιορτάζουν τη Μεγάλη Παρασκευή περπατώντας στον ίδιο δρόμο που έκανε ο Ιησούς την ημέρα που σταυρώθηκε. Λαμβάνοντας υπόψη τον πόνο του εκείνη τη μέρα, μερικοί από αυτούς που συμμετέχουν κουβαλούν ένα  σταυρό μαζί τους προς τιμήν του Χριστού. Την Κυριακή του Πάσχα, πολλοί προσκυνητές επισκέπτονται τον Πανάγιο Τάφο, την περιοχή που πιστεύεται ότι θάφτηκε ο Ιησούς.

Αγκαλιάστε την άνοιξη με αυτές τις γοητευτικές ιδέες διακόσμησης με λουλούδια για το Πάσχα.

Καθώς πλησιάζει το Πάσχα, ήρθε η ώρα να εμποτίσετε το σπίτι σας με τα ζωηρά χρώματα και τις φρέσκες μυρωδιές της άνοιξης. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να γιορτάσετε αυτή τη χαρούμενη περίσταση είναι στολίζοντας τον χώρο σας με όμορφα πασχαλινά λουλούδια και ανθισμένα φυτά της εποχής. Από χαρούμενους νάρκισσους μέχρι ντελικάτες τουλίπες, υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να ενσωματώσετε τη γενναιοδωρία της φύσης στην πασχαλινή σας διακόσμηση. Σε αυτό το blog post, θα εξερευνήσουμε μερικές δημιουργικές ιδέες για τη διακόσμηση του σπιτιού σας με λουλούδια και ανθισμένα φυτά για το Πάσχα.

1. Πασχαλινό στεφάνι διακόσμησης :
Καλωσορίστε τους επισκέπτες στο σπίτι σας με ένα εντυπωσιακό πασχαλινό στεφάνι που κοσμεί την εξώπορτά σας. Επιλέξτε ένα στεφάνι αμπέλου ή κλαδιού ως βάση σας και στολίστε το με μια σειρά από πολύχρωμα λουλούδια του Πάσχα, όπως μαργαρίτες, κρίνους και υάκινθους. Προσθέστε ιδιόμορφες πινελιές όπως παστέλ αυγά, ψεύτικα πεταλούδες και κορδέλες για μια επιπλέον δόση γοητείας. Κρεμάστε περήφανα το πασχαλινό σας στεφάνι και αφήστε το να σκορπίσει εορταστικό κέφι σε όσους μπαίνουν.

2. Επιτραπέζιες ανθίσεις:
Μεταμορφώστε την τραπεζαρία σας σε ένα μαγευτικό κεντρικό κομμάτι με μια πλούσια έκθεση πασχαλινών λουλουδιών και φυτών. Επιλέξτε ένα μείγμα από φρέσκα άνθη όπως τουλίπες, ίριδες και νάρκισσους σε διακοσμητικό βάζο ή καλάθι. Διασκορπίστε τα λουλούδια με πράσινο, όπως φτέρες ή ευκάλυπτο για πρόσθετη υφή και βάθος. Για μια επιπλέον νότα πασχαλινής μαγείας, τοποθετήστε πολύχρωμα αυγά ή ειδώλια κουνελιών ανάμεσα στα λουλούδια, δημιουργώντας ένα απολαυστικό κομβικό σημείο για τη γιορτή του Πάσχα.

3. Διακόσμηση του σπιτιού σας:
Φέρτε την ομορφιά του εξωτερικού χώρου μέσα στολίζοντας τα περβάζια σας με γοητευτικά πασχαλινά φυτά και λουλούδια. Γεμίστε τα παράθυρα και τις ζαρντινιέρες με ανθισμένα αγαπημένα προϊόντα όπως πανσέδες, βιόλες και primroses, δημιουργώντας μια γραφική σκηνή κήπου που σίγουρα θα φωτίσει κάθε δωμάτιο. Τακτοποιήστε τα φυτά σε διάφορα ύψη και χρώματα για να προσθέσετε οπτικό ενδιαφέρον και μην ξεχνάτε να τα ποτίζετε τακτικά για να έχουν την καλύτερη δυνατή εμφάνιση καθ' όλη την περίοδο του Πάσχα.

4. Συνθέσεις με τσόφλια αυγών:
Απολαύστε αυτό το Πάσχα επαναχρησιμοποιώντας τα τσόφλια αυγών ως αξιολάτρευτες ζαρντινιέρες για μικροσκοπικά παχύφυτα ή βότανα. Σπάστε προσεκτικά τα αυγά, αδειάστε τα τσόφλια και ξεπλύνετε καλά πριν τα γεμίσετε με χώμα για γλάστρα και τα φυτά που έχετε επιλέξει. Τοποθετήστε τις ζαρντινιέρες με κέλυφος αυγών σε ένα χαρτοκιβώτιο αυγών ή σε ένα διακοσμητικό δίσκο, δημιουργώντας μια γοητευτική οθόνη που είναι τόσο φιλική προς το περιβάλλον όσο και γοητευτική. Αυτές οι ιδιότροπες ζαρντινιέρες κάνουν υπέροχα πασχαλινά δώρα ή εορταστικές πινελιές για το σπίτι σας.

5. Πασχαλινές ανθοδέσμες:
Βάλτε μια δημιουργική ανατροπή στα παραδοσιακά πασχαλινά καλάθια γεμίζοντάς τα με αρωματικά λουλούδια και πλούσια βλάστηση. Επιλέξτε μια ποικιλία από λουλούδια όπως τριαντάφυλλα, γαρύφαλλα και φρέζιες σε παστέλ αποχρώσεις για να ξυπνήσετε το πνεύμα της άνοιξης. Τοποθετήστε τα λουλούδια σε ένα καλάθι στρωμένο με πολύχρωμο χαρτί ή βρύα, προσθέτοντας διακοσμητικές πινελιές όπως κορδέλες, φιόγκους και πασχαλινά αυγά για έξτρα γεύση. Αυτές οι γοητευτικές πασχαλινές ανθοδέσμες αποτελούν υπέροχα κεντρικά στοιχεία για το τραπέζι σας ή προσεγμένα δώρα για τους αγαπημένους σας.

6. Διακόσμησετε το τζάκι σας:
Προσθέστε μια πινελιά πασχαλινής κομψότητας στο τζάκι σας με μια μαγευτική σύνθεση με λουλούδια. Επιλέξτε ένα μείγμα από λουλούδια του Πάσχα, όπως νάρκισσους, τουλίπες και υάκινθους και τακτοποιήστε τα σε ένα διακοσμητικό βάζο ή λάρνακα. Ενσωματώστε εποχιακά στοιχεία όπως κλαδιά ιτιάς, βρύα και φωλιές πουλιών για να δημιουργήσετε ένα γοητευτικό θέμα που γιορτάζει την ομορφιά της άνοιξης. Δείξτε την διακοσμητική σας διάθεση, για να γίνει ο χώρος το επίκεντρο του σπιτιού σας για τους εορτασμούς του Πάσχα σας.

Είτε ψάχνετε την τέλεια σύνθεση για να στολίσετε την εκκλησία της ενορίας σας είτε απλά ένα πολύχρωμο και μυρωδάτο μπουκέτο για να προσθέσετε λίγο χρώμα στο σπίτι σας, έχουμε την καλύτερη επιλογή από Πασχαλινά λουλούδια στην αγορά!

Όπου και αν βρίσκονται οι αγαπημένοι σας, κοντά ή μακριά, στείλτε τους λουλούδια και δώρα του Πάσχα και κάντε τους να αισθανθούν ευλογημένοι και αγαπητοί.  

Έχει γίνει παράδοση να δίνουμε Πασχαλινά δώρα στους αγαπημένους μας όπως για παράδειγμα σοκολατένια αυγά, και τα παραδοσιακά λουλούδια του Πάσχα. Μπορείτε να αγοράσετε τα καλύτερα λουλούδια, φυτά και δώρα από το ανθοπωλείο μας που είναι ανοιχτό κάθε μέρα για να ευχηθείτε στους αγαπημένους σας. Το καλύτερο είναι ότι όλα τα μπουκέτα του Πάσχα μπορούν να παραδοθούν απευθείας στην πόρτα του παραλήπτη σας! Προσφέρουμε επίσης την ίδια μέρα παράδοση λουλουδιών σε πολλά από τα λουλούδια μας για το Πάσχα, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε εάν χρειάζεστε ένα δώρο τελευταίας στιγμής.